Akció!

Játszva olvass! – ” k,g, k-g,v,f,v-f ” egy csomagban

Original price was: 11990 Ft.Current price is: 9990 Ft.

A játékot már nagycsoportos óvodásokkal érdemes játszani, ezáltal megalapozzuk azokat a képességeket, amelyek az olvasás tanulásához szükségesek.

A gyerekek 10%-át érinti a diszlexia, ami  egy olyan részképességzavar, mely az olvasással kapcsolatos. A szülő azt tapasztalja, hogy a gyermeke olvasáskor összekeveri a betűket ( pl: b-d, k-g, v-f, b-p ), a szavakból betűket, szótagokat hagy ki vagy cserél fel, olvasása lassú, nehézkes. Bővebben a diszlexiáról itt olvashatsz. Ekkor jelent nagy segítséget a Játszva olvass! játékok.

A Játszva olvass! játékokat kiválóan alkalmazhatják pedagógusok, gyógypedagógusok, fejlesztő pedagógusok, de akár szülők is, ezáltal megszerettetve a gyermekekkel az olvasást. Az olvasási képesség fejlesztésére alkalmas táblák alkalmazhatóak egyéni és kiscsoportos foglalkozásokon is. A játékok párban játszhatóak.

A közös játék lehetőséget ad a társas élmények szerzésére, a beszélgetésre, a szociális készségek fejlesztésére. Mindezek mellett a versengés motiválja a gyermekeket, ezáltal szívesebben gyakorolják az olvasást.

A játékok a fokozatosság elve szerint haladnak a hangoktól, a szavakon át a szövegig. Nagy hangsúlyt fektetve a fonológiai tudatosság, a figyelem, a hallási differenciálás, az analízis-szintézis, a szókincsbővítés és a szövegértés fejlesztésére. Fontos, hogy ha a gyermek olvasásban téveszti a „ v,f,k,g”, akkor kezdjük először a fejlesztést külön-külön a hangok fejlesztésével.

A fejlesztő játékcsomag összesen 30 különböző játékot tartalmaz.

  • "k" betűs játékcsomagot (5 játék)
  • "g" betűs játékcsomagot (5 játék)
  • "k-g" betűs játékcsomagot (5 játék)
  • "v" játékcsomagot (5 játék)
  • "f" játékcsomagot (5 játék)
  • "v-f" játékcsomagot (5 játék)

A játékról készült videót itt tudod megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=n70rueq-MQk

Vélemények a termékről

Nincs megjeleníthető értékelés