Tanulási Coaching

Kihívásokkal küzd a gyerek a tanulás terén? Nem túl jók a jegyei vagy éppen lehetnének akár sokkal jobbak is? Szorong a suli miatt? Nem szeret bejárni, mert nincsenek sikerélményei? Nehéz a lecke írás mert valami mindig elvonja a gyerek figyelmét? Akkor a tanulási coaching a megoldás a számotokra! Mert tanulni is meg kell tanulni. Online és személyesen is elérhető program.

Jelentkezés konzultációra

Online tanulási coaching

A szolgáltatást lehetősége van online is igénybe venni az ország bármely pontjáról! Ez azt jelenti, hogy a konzultáció, vagy esetleg a további alkalmak is az otthona kényelmében zajlanak. Tökéletes megoldás mindazoknak, akiknek nehezen elérhető a lakóhelyének környékén bármilyen tanulásfejlesztés.

 

Személyes tanulási coaching

A tanulási coaching szolgáltatásom elérhető személyesen is elsősorban Balassagyarmat és Szécsény környékéről.  A konzultáció ebben az esetben egy előre egyeztetett időpontban Nagylócon zajlik.

Milyen esetekben tud segíteni a tanulási coaching?

Már 10 éves kortól igénybe vehető általános iskolásoknak, középiskolásoknak vagy felsőoktatásban tanulóknak is, ha az alábbiakat tapasztalják magukon vagy gyermekükön:

tanulási coaching
tanulási coach

Gondot, nehézséget okoz a tanulás

Romlik a teljesítmény és javítani szeretnénk rajta

Szorongás vagy félelem az iskolai helyzetektől: felelés, dolgozat

A tanulással kapcsolatos helyzetek, feladatok szorongást, stresszt váltanak ki a teljesítménytől akár függetlenül is

A ráfordított idővel és energiával nincs arányban az iskolai siker

Nincs semmi motiváció a tanulásra

Tanulási nehézségek

Hatékony és gyors technikák, játékos módszerekkel

Nem vagyunk egyformák és nem rendelkezünk egyforma képességekkel sem. Így abban sem, hogy az információkat hogyan vesszük fel, vagy milyen számunkra a megfelelő információs átadási mód vagy épp hogyan, milyen módon hívjuk azt elő a későbbiek során. A tanulási coaching során azokat a tényezőket keressük meg, amelyek elősegítik a gyermek tanulását, az információk kezelését, előhívását. Ennek köszönhetően pedig zökkenőmentessé válik a tanulási folyamat.

A tanulási coaching menete

Első konzultáció

Egy előre egyeztetett időpontban online vagy személyesen beszélgetünk arról, hogy mi az oka annak, hogy tanulási coachot kerestél. Miket tapasztalsz a gyereknél, milyen problémái, nehézségei vannak, mi okozza a legnagyobb problémát nála a tanulás során. A következő lépésbe már bevonjuk a gyermeket is. ennek során különböző teszteket, felméréseket végzek, hogy fel tudjam állítani a személyes tanulási profilt. Ennek tükrében pedig személyre szabott technikákat, módszereket, tanácsokat tudok adni és tanítani annak érdekében, hogy a gyermek valóban sikeresen, erdményesen és motiváltan tudjon tanulni. Ha szükséges a stresszkezeléssel is foglalkozunk.

tanulási gyakorlatok
módszertan

A tesztekről

A preferencia tesztek ( társas, érzelmi, környezeti, értelmi, és pszichológiai ) segítségével megvizsgálom, hogy a gyermek hogyan sérti meg és sajátítja el a tananyagot, milyen a tanulási stílusa, milyen esetekben működik hatékonyan. A teszteknek köszönhetően kiderül, hogy milyen területeken jó a gyerek, mik az erősségei valamint miket kell fejleszteni, hogy még ennél is eredményesebb lehessen a tanulásban. 

A tesztek segítségével jobban megismerhetjük a  gyereket. Képet kapunk arról, hogy milyen módon képes a leghatékonyabban befofadni az információkat ( lehet vizuális vagy auditív típus vagy épp a mozgás segít neki ebben ). Így tudom a számára legnagyobb segítséget nyújtó tanulási módszert ajánlani, megtanítani.

 

Hány alkalom szükséges az eredményekhez?

A probléma mértékétől és a kitűzött, elérendő céloktól függően az első konzultációt követő további coaching alkalmak száma eltérő lehet. Ezeken a találkozókon ellenőrizzük a fejlődés mértékét, ha pedig szükség van rá a további esetleges problémák feltárása után,  újabb technikákat és  gyakorlatokat tanulhatunk meg és alkalmazhatjuk őket a mindennapokban. Ilyen alkalmakon lehetőség van arra is, hogy a gyerekkel felzárkózzunk a tananyagban vagy felkészüljünk bizonyos dolgozatokra, viszgákra.

A legfontosabb, hogy két találkozó között a gyerek begyakorolhassa a coaching ülés során megtanult technikákat!

Árak

Első konzultáció

1,5 óra felmérés + javaslatok, gyakorlatok:

15 000 Ft

További alkalmak

tanulási módszerek, képességfejlesztés:

10 000 Ft / alkalom

önálló tanulás
tanulási stílus
tanulási szokás

Milyen módon tudok segíteni?

Megállapítom, hogy milyen a gyermek tanulási stílusa, majd ehhez személyre szabott tanulási technikákat tanítok meg.

Segítséget nyújtok abban is, hogy hogyan készítse el a gyermek a házifeladatokat. 

Tanácsokat adok a megfelelő környezet és szokás kialakításához, hogy könnyebben menjen a tanulás.

A megfelelő időbeosztás kialakításában is tanácsokat, segítséget adok.

Megtanuljuk, hogyan kell önállóan tanulni.

Megtanítom, hogyan lehet felelésre, dolgozatírásra felkészülni és hogyan nem kell stresszelni rajta.

Megtanítom a jegyzetelési, nyelvtanulási technikákat.

Ha szükséges, mozgásfejlesztést is kapcsolunk a coachingba.

A szülőknek is tanácsokat tudok adni, hogyan tudják gyermeküket segíteni a tanulásban, milyen módon tudják motiválni őt.

Figyelem! Az AStOP Auditív-Stresszt Oldó Program:

 

Q

nem kezel betegséget

Q

nem hallástréning

Q

nem relaxációs zene

Q

nem helyettesít pszichoterápiát

A tanulási coachingra a jelentkezés menete

A szolgáltatás online vagy személyesen Nagylócon érhetőek el.

Jelentkezés konzultációra

Töltsd ki az oldal alján az első konzultációra a jelentkezési űrlapot! Beérkezés után felveszem veled a kapcsolatot és egyeztetünk egy időpontot.

Számla kiállítása

Az első időpont egyeztetése után elküldöm neked elektronikus formában a számlát. Kiegyenlítése után máris indulhat a közös munkánk veled és a gyermekkel.

Foglalkozások

Az első konzultáció során a beszélgetést követően elvégzem a teszteket, melynek segítségével felállítom a tanulási stratégiát és gyakorlatokat.

Az első konzultációra jelentkezés

AStOP - Auditív Stresszoldó Program ingyenes konzultációra jelentkezés

* Az Adatkezelési Tájékoztatót itt tudod elolvasni!