AStOP - Auditív- Stresszt Oldó program

A stressz sajnos már mindennapjaink részévé vált és a gyerekeket sem kíméli. Sokszor nem is sejtik a szülők, hogy a gyermek tünetei, panaszai mögött a stressz, az ingerek túltelítődése áll. Az AStOP – Auditív-Stresszt Oldó Program online elérhető az ország egész területéről!

Ingyenes konzultáció

AStOP - Auditív- Stresszt Oldó Program

PPA stressz sajnos már mindennapjaink részévé vált és a gyerekeket sem kíméli. Sokszor nem is sejtik a szülők, hogy a gyermek tünetei, panaszai mögött a stressz, az ingerek túltelítődése áll. Az AStOP – Auditív-Stresszt Oldó Program online elérhető az ország egész területéről!

Ingyenes konzultáció

Milyen tünetek esetén lehet a panasz oka a gyermekünknél az auditív, azaz a hallással kapcsolatos stressz?

Ha előfordulnak olyan esetek, amikor akár hanginger típushoz, hanghoz, zajhoz, személyhez vagy valamilyen körülményhez kapcsolódóan az alábbiakat tapasztaljuk a gyermekünknél, feltétlenül gondoljunk auditív stresszre:

auditív stressz
stresszoldó program

Elfárad a hallással kapcsolatos ingerektől

Romlik a teljesítménye

Kifejezetten keresi a csendet és a nyugalmat

A stresszt kiváltó zavaró hangingereket, körülményeket, szokásokat be tudjuk azonosítani

Gyermekünk viselkedése megváltozik hangingerekre: agresszívvé, síróssá vagy éppen visszahúzódóvá válhat

Gyermekünk bizonyos hangingerekre dühkitöréssel reagál

Zajos körülmények között nehezebben koncentrál

Memóriaprobléma

Nehézségei vannak az alvásban

Tudtad?

Auditív stressz bárkinél előfordulhat

Az auditív stressz nem azonos a hallási érzékenységgel. A hallási érzékenység ugyanis az idegrendszer fejlődési problémáinak kísérő jelensége lehet.

Auditív stressz ezzel szemben bárkinél előfordulhat, még egészséges gyermeknél és felnőttnél is. Oka a felgyorsult és túlzottan is ingergazdag környezetünk.

De mi is az az Auditív- Stresszt Oldó program?

Az AStOP egy fokról – fokra felépített, a hallással kapcsolatos stresszt oldó erőteljes program, mely a hallórendszerrel, mint összetett dinamikus rendszerrel foglalkozik. Hatékonyan és teljeskörűen térképezzük fel és vizsgáljuk meg a helytelen auditív szokásokat és
környezeti hatásokat. A feltérképezés során a tartós negatív stressz forrásait is megpróbáljuk felderíteni, mert ezek együtt és külön – külön is auditív stresszt képesek előidézni, különös tekintettel az atipikus fejlődéssel érintetteknél.

Mi történik a program során?

A program első lépéseként egy úgynevezett dinamikus tünetlap segítségével megvizsgálom a gyermek auditív szokásait és feltérképezem azokat a tényezőket is az életében, melyek stresszt okozhatnak nála. A tünetlap segítségével életszakaszonként rá tudunk mutatni a stresszt kiváltó okok típusára, az időtartamukra és a mértékükre is.

Az első megbeszélés során összegyűjtött információk alapján a családdal közösen megbeszéljük, hogyan tudják kialakítani a helyes auditív szokásokat és a megfelelő környezeti tényezőket. Amennyiben, ha szükség van rá, akkor sor kerül a gyermek részére egyéni igényekkel és sajátosságokkal rendelkező, speciális színes zajokkal kombinált, tervezett sorrendű zeneprogram hallgatására is. Erre egyébként online van lehetőség.

Az AStOP Auditív- Stresszt Oldó Program online zajlik

A dinamikus tünetlap kitöltése, az anamnézis felvétele, a megbeszélés, a tanácsadás és a kezelés is online történik. Nem kell hosszan autózni, bárhonnan, az otthon kényelmében és nyugalmában elérhető! Csak időpontot kell nálam kérni hozzá az űrlap segítségével!

A program minimum 10, maximum 30 alkalomból áll

Egy alkalom napi 20 perces zenehallgatással
valósul meg, ami online történik.

A program lényege, hogy a zene agyra gyakorolt jutalmazó hatását plusz stimulussal biztosítjuk és fokozzuk, amit a különböző tulajdonságú színes zajokkal érünk el. Mindez az egyéni igényekhez igazítva történik. Ez a jutalmazó hatás pedig jótékonyan befolyásolja a memóriát, a figyelemet, a viselkedést, a végrehajtó funkciókat, javul az alvás minősége és ami a legfontosabb, oldja a stresszt!

A módszert kidolgozta: Szűcs Rita

Milyen esetekben lehet hasznos még a program?

Az AStOP nagyszerűen előkészíti, kíséri vagy éppen kiegészíti az egy-egy idegrendszert fejlesztő mozgásterápiát, logopédiai terápiát, beszédértést, beszédészlelést fejlesztő folyamatot, hallástréninget.

Plusz segítséget jelent az alábbi esetekben:

SPD – szenzoros feldolgozási zavar

ADHD – figyelemhiányos hiperaktivitás zavar

ADD – figyelemzavar

szorongás

alvási nehézségek ( nem csak gyerekek, hanem felnőttek esetében is )

tartósan rossz auditív szokások és környezeti
hatások

Figyelem! Az AStOP Auditív-Stresszt Oldó Program:

 

Q

nem kezel betegséget

Q

nem hallástréning

Q

nem relaxációs zene

Q

nem helyettesít pszichoterápiát

AStOP Auditív-Stresszt Oldó Programra a jelentkezés menete

A személyes foglalkozások online érhetőek el. A felkészítés helyszíne: az otthonod kényelme.

Ingyenes első konzultáció

Töltsd ki az oldal alján az ingyenes első konzultációra a jelentkezési űrlapot! Beérkezés után felveszem veled a kapcsolatot és egyeztetünk egy időpontot.

Dinamikus tünetlap

Megállapodás esetén az első alkalommal a dinamikus tünetlap segítségével felmérem a gyermeket és igény esetén összeállítom az egyénre szabott zeneprogramot.

Foglalkozások

A személyre szabott egyedi jellemzőkkel és sajátságokkal rendelkező, színes zajokkal kombinált, tervezett sorrendű zeneprogram hallgatása online. 

Ingyenes konzultációra jelentkezés

AStOP - Auditív Stresszoldó Program ingyenes konzultációra jelentkezés

* Az Adatkezelési Tájékoztatót itt tudod elolvasni!