Fejlesztő játékok óvodásoknak

fejlesztő játékok óvodásoknak

Ebben a kategóriában olyan készségfejlesztő játékokat találhatsz, melyek segítenek felkészíteni az ovis gyerekeket az iskolakezdésre, illetve az otthoni játék során a szülővel közösen játszva erősíthetitek gyermekednél azokat a területeket, melyek esetleg elmaradást mutatnak gyermeked fejlődésében. Ezekkel a játékokkal gyakorlatilag észrevétlenül tanulnak a kicsik. De akkor is remek választás az itt kapható társasjátékok, ha egyszerűen csak jól szórakoznátok otthon, minőségi időt töltenétek el együtt.

Válassz a termékek közül!

1–99 termék, összesen 109 db

Hírlevél Feliratkozás

Ne maradj le az aktuális hírekről, cikkekről, hasznos információkról. Iratkozz fel a hírleveleimre. Csak kattints a gombra!

Kitti02

Rólam

Miért bízz bennem?

Szalai – Lászlók Kitti, gyógypedagógus vagyok, a Játszva olvass! megálmodója és megalkotója.

A munkám során sok figyelemzavaros, diszlexiás gyermekkel találkozom, akiket nagyon nehezen tudok rávenni az olvasás gyakorlására, ezért mindenféle játékos megoldást kell kitalálnom. Innen jött az ötlet, hogy olyan játékokat tervezzek meg, amelyekkel a gyerekek játékosan gyakorolják az olvasást. A Játszva olvass játékokat használhatják pedagógusok, gyógypedagógusok, fejlesztő pedagógusok, de akár szülők is, ezáltal megszerettetve a gyermekekkel az olvasást. A játékok párban játszhatóak. A közös játék lehetőséget ad a táras élmények szerzésére, a beszélgetésre, a szociális készségek fejlesztésére. Mindezek mellett a versengés motiválja a gyermekeket, ezáltal szívesebben gyakorolják az olvasást.

Az utóbbi időben a képességfejlesztés egyre nagyobb hangsúlyt kap világszerte. A körülöttünk lévő világ olyan gyors ütemben fejlődik, hogy a gyerekek fejlesztése gyakorlatilag elengedhetetlenné vált. Fontos, hogy időben elkezdődjön a gyerekek fejlesztése és ezzel a tanulásra való rákészítésük, mert ezen múlhat az iskolai teljesítményük. Ha pedig esetlegesen tanulási zavarok is jelentkeznek a minél hamarabbi felismerés és a fejlesztés megkezdése kardinális kérdés a gyerekek jövőjének szempontjából.  Ezek a társasjátékok természetesen nem csak akkor hasznosak, ha valamilyen fejlesztendő problémával szembesülünk, hanem akkor is, ha arra törekszünk, hogy gyermekünk minél hatékonyabban és gyorsabban ugorja meg az iskolai követelményeket és könnyebben vegye az akadályokat.