Tanulási Coaching

Kihívásokkal küzd a gyerek a tanulás terén? Nem túl jók a jegyei vagy éppen lehetnének akár sokkal jobbak is? Szorong a suli miatt? Nem szeret bejárni, mert nincsenek sikerélményei? Nehéz a lecke írás mert valami mindig elvonja a gyerek figyelmét? Akkor a tanulási coaching a megoldás a számotokra! Mert tanulni is meg kell tanulni. Online és személyesen is elérhető program, már 10 éves kortól.

Jelentkezés konzultációra

Online tanulási coaching

A szolgáltatást lehetősége van online is igénybe venni az ország bármely pontjáról! Ez azt jelenti, hogy a konzultáció, vagy esetleg a további alkalmak is az otthona kényelmében zajlanak. Tökéletes megoldás mindazoknak, akiknek nehezen elérhető a lakóhelyének környékén bármilyen tanulásfejlesztés.

 

Személyes tanulási coaching

A tanulási coaching szolgáltatásom elérhető személyesen is elsősorban Balassagyarmat és Szécsény környékéről.  A konzultáció ebben az esetben egy előre egyeztetett időpontban Nagylócon zajlik.

Milyen esetekben tud segíteni a tanulási coaching?

Már 10 éves kortól igénybe vehető általános iskolásoknak, középiskolásoknak vagy felsőoktatásban tanulóknak is, ha az alábbiakat tapasztalják magukon vagy gyermekükön:

tanulási coaching
tanulási coach

Gondot, nehézséget okoz a tanulás

Romlik a teljesítmény és javítani szeretnénk rajta

Szorongás vagy félelem az iskolai helyzetektől: felelés, dolgozat

A tanulással kapcsolatos helyzetek, feladatok szorongást, stresszt váltanak ki a teljesítménytől akár függetlenül is

A ráfordított idővel és energiával nincs arányban az iskolai siker

Nincs semmi motiváció a tanulásra

Tanulási nehézségek

Hatékony és gyors technikák, játékos módszerekkel

Nem vagyunk egyformák és nem rendelkezünk egyforma képességekkel sem. Így abban sem vagyunk azonosak, hogy az információkat hogyan vesszük fel, vagy milyen számunkra a megfelelő információ átadási mód vagy épp hogyan, milyen módon hívjuk azt elő a későbbiekben. A tanulási coaching során azokat a tényezőket keressük meg, amelyek elősegítik a gyermek tanulását, az információk kezelését, előhívását. Ennek köszönhetően pedig zökkenőmentessé válik a tanulási folyamat.

önálló tanulás
tanulási stílus
tanulási szokás

Milyen módon tudok segíteni?

Megállapítom, hogy milyen a gyermek tanulási stílusa, majd ehhez személyre szabott tanulási technikákat tanítok meg.

Segítséget nyújtok abban is, hogy hogyan készítse el a gyermek a házifeladatokat. 

Tanácsokat adok a megfelelő környezet és szokás kialakításához, hogy könnyebben menjen a tanulás.

A megfelelő időbeosztás kialakításában is tanácsokat, segítséget adok.

Megtanuljuk, hogyan kell önállóan tanulni.

Megtanítom, hogyan lehet felelésre, dolgozatírásra felkészülni és hogyan nem kell stresszelni rajta.

Megtanítom a jegyzetelési, nyelvtanulási technikákat.

Ha szükséges, mozgásfejlesztést is kapcsolunk a coachingba.

A szülőknek is tanácsokat tudok adni, hogyan tudják gyermeküket segíteni a tanulásban, milyen módon tudják motiválni őt.

A tanulási coaching menete

Első konzultáció

Egy előre egyeztetett időpontban online vagy személyesen beszélgetünk arról, hogy mi az oka annak, hogy tanulási coachot kerestél. Miket tapasztalsz a gyereknél, milyen problémái, nehézségei vannak, mi okozza a legnagyobb problémát nála a tanulás során. A következő lépésbe már bevonjuk a gyermeket is. Ennek során különböző teszteket, felméréseket végzek, hogy fel tudjam állítani a személyes tanulási profilt. Ennek tükrében pedig személyre szabott technikákat, módszereket, tanácsokat tudok adni és tanítani annak érdekében, hogy a gyermek valóban sikeresen, eredményesen és motiváltan tudjon tanulni. Ha szükséges a stresszkezeléssel is foglalkozunk.

tanulási gyakorlatok
módszertan

A tesztekről

A preferencia tesztek ( társas, érzelmi, környezeti, értelmi, és pszichológiai ) segítségével megvizsgálom, hogy a gyermeknek milyen a tanulási stílusa, milyen esetekben működik hatékonyan. A teszteknek köszönhetően kiderül, hogy milyen területeken jó a gyerek, mik az erősségei, valamint milyen területeket kell fejleszteni, hogy még ennél is eredményesebb lehessen a tanulásban. 

A tesztek segítségével jobban megismerhetjük a  gyereket. Képet kapunk arról, hogy milyen módon képes a leghatékonyabban befogadni az információkat (lehet vizuális vagy auditív típus vagy épp a mozgás segít neki ebben). Így tudom a számára legnagyobb segítséget nyújtó tanulási módszert ajánlani, megtanítani.

 

Hány alkalom szükséges az eredményekhez?

A probléma mértékétől és a kitűzött, elérendő céloktól függően az első konzultációt követő további coaching alkalmak száma eltérő lehet. Ezeken a találkozókon ellenőrizzük a fejlődés mértékét, ha pedig szükség van rá a további esetleges problémák feltárása után,  újabb technikákat és  gyakorlatokat tanulhatunk meg és alkalmazhatjuk őket a mindennapokban.

A legfontosabb, hogy két találkozó között a gyerek begyakorolhassa a coaching ülés során megtanult technikákat!

Kitti02

Tanulási coach

Miért bízz bennem?

Szalai – Lászlók Kitti, gyógypedagógus vagyok, a Játszva olvass! megálmodója és megalkotója.

A munkám során sok figyelemzavaros, diszlexiás gyermekkel találkozom, akiket nagyon nehezen tudok rávenni az olvasás gyakorlására, ezért mindenféle játékos megoldást kell kitalálnom. Innen jött az ötlet, hogy olyan játékokat tervezzek meg, amelyekkel a gyerekek játékosan gyakorolják az olvasást.

Folyamatosan képezem magam, így többek között elsajátítottam a Kulcsár – féle mozgásfejlesztés módszertanát, a NILD tanulás terápiát és a tanulási coachingot is. Szívvel – lélekkel azért dolgozom, hogy a gyerekeknek valódi sikrélmény legyen a tanulás!

Árak

Első konzultáció

1,5 óra felmérés + javaslatok, gyakorlatok:

15 000 Ft

További alkalmak

tanulási módszerek, képességfejlesztés:

10 000 Ft / alkalom

A tanulási coachingra a jelentkezés menete

A szolgáltatás online vagy személyesen Nagylócon érhetőek el.

Jelentkezés konzultációra

Töltsd ki az oldal alján az első konzultációra a jelentkezési űrlapot! Beérkezés után felveszem veled a kapcsolatot és egyeztetünk egy időpontot.

Számla kiállítása

Az első időpont egyeztetése után elküldöm neked elektronikus formában a számlát. Kiegyenlítése után máris indulhat a közös munkánk veled és a gyermekkel.

Foglalkozások

Az első konzultáció során a beszélgetést követően elvégzem a teszteket, melynek segítségével felállítom a tanulási stratégiát és gyakorlatokat.

Az első konzultációra jelentkezés

Tanulási coaching első konzultációra jelentkezés (#8)

* Az Adatkezelési Tájékoztatót itt tudod elolvasni!