Iskola előkészítő foglalkozás

Balassagyarmat, Pásztó és Szécsény környékén személyesen, ONLINE pedig bárhonnan elérhető!

Készülj velem a boldog, nyugodt, magabiztos és zökkenőmentes iskolakezdésre! Játékos tanulást elősegítő foglalkozások 5 – 6 éves nagycsoportos óvodások részére.

Ingyenes konzultáció
iskola előkészítő foglalkozás

Az egyéni iskola – előkészítő foglalkozás segít a gyermeknek az óvoda és az iskola közötti magabiztos átmenetben

Az első osztályt nagyon nagy különbségekkel kezdhetik meg a gyerekek, hiszen az egyéni fejlődésük, fejlettségük tekintetében nem mindegyikük tart azonos szinten. 

A foglalkozásokon ezeket a különbségeket dolgozzuk le a fejlesztések, feladatok, játékok segítségével.

A cél, hogy a gyermek könnyedén vegye az iskolai akadályokat.

Az iskola előkészítő foglalkozás már Online is elérhető!

Milyen képességeket fejleszt az iskola előkészítő foglalkozás?

 

Ahhoz, hogy a gyermek az iskolában megtanuljon írni, olvasni és számolni olyan tulajdonságokkal és mozgáskészséggel kell rendelkeznie, melyek az iskolai tanuláshoz szükséges készségeket és képességeket erősítik.

Az iskola előkészítő foglalkozások olyan játékos készségfejlesztéssel segítenek a gyermeknek, melyre később az iskolai munka, tanulás épülhet.

Mozgás

A nagymozgások és a finommotorika fejlesztése elengedhetetlen, hiszen ezen képességek az alapjai a tanulásnak, például az írás megtanulásának és kivitelezésének.

 

Szókincsbővítés

Szintén nagyon fontos terület, hiszen a beszéd és a szókincs meghatározó az olvasás és a szövegértés képességének elsajátításához. Illetve a feledatok megértéséhez is szükséges.

Hallasi és vizuális differenciálas

Fontos szerepük van az olvasás elsajátításában. A hasonló hangzású hangokat, szavakat a gyerekeknek hallás alapján kell tudni megkülönböztetni, míg a vizuális differenciálás során, pedig látás útján.

Memória, figyelem

Az iskolai teljesítményhez, a tanuláshoz elengedhetetlen képességek. A memória és a figyelem fejlesztése ezért különösen fontos, nagy hangsúlyt fektetve a memória és figyelem tartósságának kialakítására.

 

Téri tájékozódás

Az egyik legfontosabb képesség az olvasás, írás és számolás elsajátításához. Hol kezdünk olvasni? Honnan kezdődik a sor? Hogyan férjek el a vonalak között? Honnan hová kanyarodnak a betűk, számok? Mi az olvasás iránya? Stb.

 

Szerialitás

Azaz, sorrendiség. Ez a készség is elengedhetetlenül fontos az olvasás, írás és számolás (később matematikai műveletek) szempontjából. Játékos feladatok segítségével fejlesztem ezt a képességet is.

 

Milyen előnyökkel jár az iskola előkészítő foglalkozás?

A foglalkozások nem csak az óvodások készségeit fejleszti, hanem a magabiztosságát is, hogy a gyermek képes legyen az iskolakezdés akadályait venni és a hatékony tanulásra.

R

magabiztos iskolakezdés

R

játékos felkészülés

R

szakmai iránymutatás

R

játékos mozgásfejlesztés

R

feladattudat kialakítása

R

kevesebb stressz az iskolában

R

a sikertelenség elmaradása miatt nem lesznek magatartásproblémák

R

a gyereknek az iskola nem fog problémát okozni

R

kevesebb sikertelenség az iskolában

R

nincs szorongás, nincs izgulás az iskolában

Az magabiztos és sikeres iskolakezdéshez a foglalkozások hetente egyszer egy órában valósulnak meg!

A foglalkozások megkezdése előtt felmérem a gyermeket, hogy mely területek vannak elmaradásban az iskolakezdéshez és azokat a területeket fogjuk közösen fejleszteni. Például: térben, síkban való tájékozódás, olvásáshoz szükséges képességek megalapozása, figyelem, emlékezet, matematikai képességek, feladattudat, játékos mozgásfejlesztés.

A gyerekek otthoni gyakorlásra is kapnak fejlesztő játékokat, hogy még hatékonyabb legyen a fejlődés.

A szülői segítség elengedhetetlen!

Iskola előkészítő foglalkozásra a jelentkezés menete

A személyes foglalkozások Balassagyarmat, Pásztó és Szécsény környékén érhetőek el. A felkészítés helyszíne: Nagylóc.

Ingyenes első konzultáció

Töltsd ki az oldal alján az ingyenes első konzultációra a jelentkezési űrlapot. Beérkezés után felveszem veled a kapcsolatot és egyeztetünk egy időpontot.

Első felmérés

Megállapodás esetén az első alkalommal, felmérem a gyermeket, hogy hol tart jelenleg és  és összeállítom az egyénre szabott haladási tervet és a feladatokat.

Foglalkozások

A személyre szabott játékos feladatokkal elindul a gyermek iskola előkészítése személyes fejlesztés keretében. Ennek során a szülő is segítség lesz.

Ingyenes konzultációra jelentkezés

Ingyenes konzultáció - Iskolai előkészítő foglalkozás

* Az Adatkezelési Tájékoztatót itt tudod elolvasni!