Kulcsár -féle komplex mozgásfejlesztés

Hogy a tanulás könnyebben menjen a gyereknek!

A fejlesztés online is elérhető bárkinek!

A Kulcsár – féle komplex mozgásfejlesztést lehetősége van online is igénybe venni az ország bármely pontjáról! Ez azt jelenti, hogy nem csak az ingyenes konzultáció, de a személyreszabott fejlesztési terv elkészítéséhez szükséges felmérés, majd a terv elkészülte után annak betanítása is online zajlik. Kényelmes megoldás mindazoknak, akiknek nehezen elérhető a lakóhelyének környékén bármilyen mozgásfejlesztés.

Személyesen elérhető fejlesztés

A Kulcsár – féle komplex mozgásfejlesztés személyes betanítással és kontroll vizsgálattal is elérhető elsősorban Balassagyarmat és Szécsény környékéről. Ebben az esetben személyes konzultációt követően elkészítem a személyreszabott mozgásfejlesztést, személyes találkozón betanítom, amit aztán otthon kell végezni a gyermekkel. A kontroll vizsgálat szintén személyesen zajlik egy előre egyeztetett időpontban Nagylócon.

Mikor lehet rá szükség?

 

N

Tanulási problémák esetén

N

Diszlexia esetén

N

Diszgráfia esetén

N

Diszkalkulia esetén

N

Magatartási és beilleszkedési zavarok

N

Memória problémák esetén

N

Ágybavizelés illetve megkésett szobatisztaság

N

Félelmek oldása esetén

N

Beszédproblémák, megkésett beszédfejlődés és beszédhibák

N

Észlelési problémák esetén

N

Gondolkodási képességek, figyelem, koncentráció, térérzékelés problémák esetén

N

Tériszony esetén

N

Bizonytalan járás, rossz egyensúlyérzék

N

Lemaradás a mozgásfejlődésben

N

Mozgáskoordinációs problémák

N

Ügyetlen kézmozgások

N

Figyelem és koncentráció zavar

Kulcsár - féle komplex mozgásfejlesztés

Továbbá speciális nevelést igénylő gyermekek jelentkezését is várom:

– Autisztikus tünetek,

– Beilleszkedési zavarok,

– ADHD, stb.. esetén is.

Online és személyesen is

Személyreszabott mozgásterv

Otthoni gyakorlatokkal

Mi a módszer lényege?

Mozgással a tanulásért

A módszer megalkotója Kulcsár Mihályné neuropedagógus és fejlesztőpedagógus. Módszerének lényege, a mozgáson keresztül való tanulás, fejlődés és ismeretszerzés. Delacato szerint az idegrendszer egy-egy területének fejlettségéről az elemi mozgások tájékoztatnak (kúszás, mászás, járások, ugrások, fejemelgetés háton és hason fekvésben stb.). Delacato módszere alapján állított össze Kulcsár Mihányé egy speciális mozgásterápiát. Az elemi mozgásokat beépítette terápiájába és tovább fejlesztette, bevonva a fejlesztésbe a térérzékelés, az egyensúlyérzék és a finommozgások fejlesztésének gyakorlatsorait.

Hogyan segít a módszer?

A feladatsorok mindig újabb és újabb gyakorlatokat tartalmaznak annak függvényében, hogy mekkora fejlettség mértéke. Az újdonság az idegrendszer fejlődésére fejlesztő hatással bír. Kísérletekkel bizonyították, hogy az agy aktivitása a tanulás időszakában a legnagyobb. A gyakorlatsorok tartalmazzák többek közt a térérzékelés, szem-kéz koordináció, emlékezet, gondolkodás és a probléma megoldó képesség fejlesztését. Az egyes fejlesztendő területet közt megtalálható a disz prevenció és korrekció, figyelem és magatartás zavar javítása. Előtérbe helyezi a pszichés gátlások oldását is.

A tanulási, magatartási és beilleszkedési zavarral küzdő gyermekek számára kidolgozott terápiát 1999 óta oktatják és alkalmazzák. A módszer jól használható az óvodás korosztálynál a prevencióban, megelőzésben is. A fejlesztés pozitív hatása legalább több hónapos gyakorlás után várható, mely a probléma mértékétől függ.

A terápia menete

Első lépésként az űrlap segítségével jelentkezz ingyenes konzultációra. Ennek során átbeszéljük a problémákat, válaszolok a felmerülő kérdésekre és ha igényled, egyeztetjük a terápia kezdését is.

A terápia során az első alkalommal (kb 1,5 óra) egy részletes komplex részképesség és mozgásvizsgálat történik.

Ezt követően készül el a személyre szabott terápiás fejlesztési terv. A feladatokat helyben vagy online megtanulják a gyermekek és a szülők is az otthoni nyugodt körülmények közti gyakorláshoz.

A körülbelül 1 hónapra elegendő anyag 8-10 gyakorlatsorból áll, melyet napi rendszerességgel a megadott ismétlési számban kell végezni. Ennek időtartama körülbelül naponta 10 – 15 perc.

A házi környezetben történt gyakorlást követi 1 hónap múlva egy kontroll vizsgálat-konzultáció, melyen újabb feladatsorok megtanulása és az előző alkalomhoz történt fejlődés ellenőrzése történik.

Jelentkezz ingyenes konzultációra!

A konzultáció során átbeszéljük a részleteket! Minden kérdésre válaszolok!

Máris indulhat a fejlesztés

Jelentkezz ingyenes konzultációra

Töltsd ki az alábbi űrlapot és kattints a jelentkezés gombra!

Ingyenes konzultáció - Kulcsár - féle

* Az Adatkezelési Tájékoztatót ide kattintva tudod elolvasni