Játszva olvass!- s,zs,cs 19 játák egy csomagban

6490 Ft

A „Játszva olvass!” egy olyan fejlesztő játékokat tartalmazó csomag, amely a játék örömén keresztül vezeti be a gyerekeket az olvasás világába. Szülőknek, pedagógusoknak és szakembereknek készült, hogy támogassák a gyermek olvasási készségének, artikulációjának és beszédértésének fejlesztését. A csomag tartalmazza az alapvető artikulációs gyakorlatokat, különböző nehézségi szintű játéklapokat, és egy verseket, így biztosítva egy szórakoztató, mégis hatékony tanulási élményt minden korosztály számára. A „Játszva olvass!” eszközeivel az olvasás gyakorlása egy izgalmas kaland is lehet.

Már nagy csoportos gyerekeknek is ajánlott!

1 készleten

Fedezze fel a "Játszva olvass!" csodálatos világát, ahol az olvasás örömével ismerkedhetnek meg gyermekei játékos és interaktív módon! Tökéletes eszköz pedagógusok, gyógypedagógusok, fejlesztő pedagógusok és szülők számára egyaránt, hogy a gyermekükkel megszerettessék az olvasást. Legyen szó egyéni vagy kiscsoportos foglalkozásokról, a "Játszva olvass!" játékok kiválóan beilleszthetőek a logopédiai terápiákba, tanórákba, fejlesztő foglalkozásokba és az otthoni gyakorlásba is.

A játékos feladatokon keresztül nem csupán az olvasást szeretteti meg, hanem fejleszti a gyerekek artikulációs mozgását is, amely elengedhetetlen a hangok helyes képzéséhez.  Az "s" "zs" "cs" hangon keresztül a differenciálás, fejlesztés, rögzítés és automatizálás folyamatát is támogatja, miközben a gyermek játékos formában sajátítja el az olvasás alapjait.

A csomag tartalmaz 9 darab kétoldalas A4-es játéklapot, egy előlapot, valamint artikulációs gyakorlatokat bemutató kártyákat, amelyekkel az alábbi játékos tevékenységek érhetőek el:

  • Játék a hangokkal: artikulációs gyakorlatok játékos formában.
  • Játék a 3-4 betűs szavakkal: könnyed bevezetés az olvasásba.
  • Játék az 5-6 betűs szavakkal: további kihívást jelentő szavak játéka.
  • Játék a hosszú szavakkal: megértés és kiejtés fejlesztése.
  • Játék a szöveggel: összefüggő szövegek olvasása játékosan.

A csomag tartalmazza az "s,zs,cs" hangokhoz tartozó játékot is. Ebben a játékban a játékosoknak puzzle kép darabjait kell összegyűjteniük, miközben a kiskártyákon lévő szavakat elolvassák vagy a szülő, pedagógust ismételve kimondják az adott szót.. A játék célja az a puzzle minden darabjának megszerzése.

A csomag végén található mindegyik betűhöz tartozik egy vers, ami a hangok automatizálását segítik elő, biztosítva, hogy a gyermek beszédében könnyedén és természetesen jelenjenek meg az adott hangok.

Fontos, hogy ha a gyermek olvasásban téveszti a „s-zs” betűket, akkor kezdjük először a fejlesztést külön-külön a hangok fejlesztésével. Érdemes minimum egy tanórán, de szükség esetén akár több foglalkozáson keresztül is a hangokkal egyesével foglalkozni és kiegészíteni az adott játékot több hasonló feladattal. Az ezt követő órákon az egyre hosszabb szavakat tartalmazó táblákkal játszunk. Az órák elején célszerű visszatérni a betűismeret fejlesztéséhez vagy a rövidebb szavak olvasásához. Amikor a gyermeknek már biztos betűismerete van a „s” betű esetén, akkor lehet áttérni más betűre, de a homogén gátlás elkerülése érdekében lényeges, hogy olyan betűt fejlesszünk, amelyek sem vizuálisan, sem auditívan nem hasonlítanak a korábban tanult hanghoz, betűhöz. Kis szünetet követően kezdjük el a „zs” betű fejlesztését. Amikor a gyermek már ezt a betűt is jól ismeri, akkor ismételten egy különböző betű fejlesztését iktassuk be, majd később a két betű (s-zs) differenciálásával folytassuk a fejlesztést.

"Játszva olvass!" - mert az olvasás sosem volt még ennyire szórakoztató!

Vélemények a termékről

Nincs megjeleníthető értékelés