Játszva olvass! – ” j – ly „

3990 Ft

Sokszor jelentkező probléma és a legtöbb gyereknek nehézséget okoz a j és ly betűk differenciálása. A Játszva olvass és írj! játék ehhez nyújt segítséget.

Kategóriák: ,

Játszva olvass és írj! -j-ly

Fedezd fel a szavak varázslatos világát a "Játszva Olvass és Írj!" társasjátékkal, amely kifejezetten a gyermekek nyelvi készségeinek fejlesztésére lett tervezve! Ez a játékos csomag a fokozatosság elvére épül, így biztosítva, hogy a gyerekek könnyedén haladhassanak a rövid szavaktól egészen az egybefüggő szövegekig. Nagy hangsúlyt fektetve a figyelem, koncentráció, vizuális differenciálás, olvasási és helyesírási képesség, a szókincsbővítés és a szövegértés fejlesztésére.

Fontos, hogy először a „j” betűs táblákkal kezdjük a gyakorlást, a homogén gátlás elkerülése miatt egy kis szünetet követően folytassuk a játékot vagy fejlesztést a „ly” betűt tartalmazó táblákkal.

Szakmai segítséget nyújtotta: K - S. Pál Mária az Írj örömmel pedagógiai módszertan kidolgozója.

A fejlesztő játékcsomag 15 darab A/4-es játéklapot tartalmaz.

  1. Játék a 3-4 betűs szavakkal
  2. Játék az 5-6 betűs szavakkal
  3. Játék a hosszú szavakkal
  4. Játék a mondatokkal
  5. Játék a szöveggel

A 5 játék  külön- j, és 5 játék külön ly-s szavakat gyakoroltatja, majd egy játékon belül újra megjelenik az összes 160 j,ly betűt tartalmazó szót, ezzel segítve a bevésődést.

A "Játszva olvass és irj!" társasjáték nem csak egy izgalmas és szórakoztató játék, hanem egy kiváló eszköz is a szülők és pedagógusok kezében a gyermekek nyelvi képességeinek fejlesztéséhez. Átélhetik a tanulás örömét, miközben szilárd alapokat fektetik le a helyesírás képességét. Indítsd el gyermekeidet ezen az izgalmas úton még ma!

"A j és ly betűket tartalmazó szavak helyesírása azok számára is több gyakorlást igényel, akik nem küzdenek olvasási, írási nehézséggel. A csomag segítségével a szülőknek és a gyermekekkel foglalkozó pedagógusoknak lehetőségük van a játékos fejlesztésre. A változatos feladatok mögött a fokozatosság elve is megjelenik, a szó, mondat, majd szöveg szintre irányuló feladatokkal a gyermekek igényeihez, fejlettségi szintjéhez tudunk igazodni.  A játékszabályok gyorsan elsajátíthatók, a játékidők pedig a rövidebb ideig tartó, de gyakrabban történő gyakorlásra adnak lehetőséget. Ideális eszköz az alsó tagozatos szóanyag elmélyítéséhez, melyet a játék 160 db-os (j-, vagy ly-betűt tartalmazó) szókészlete biztosít."  Grőber Gabriella,tanító, szakvizsgázott gyógypedagógus, játékszerző

Vélemények a termékről

Nincs megjeleníthető értékelés