Játszva olvass! – „gy” „ny” ” ty” 5 játék

1990 Ft

A játékok a fokozatosság elve szerint haladnak a hangoktól, a szavakon át a szövegig. Nagy hangsúlyt fektetve a fonológiai tudatosság, a figyelem, a hallási differenciálás, az analízis-szintézis, a szókincsbővítés és a szövegértés fejlesztésére.

A Játszva olvass! játékokat használhatják pedagógusok, gyógypedagógusok, fejlesztő pedagógusok, de akár szülők is, ezáltal megszerettetve a gyermekekkel az olvasást. Az olvasási képesség fejlesztésére alkalmas táblák alkalmazhatóak egyéni és kiscsoportos foglalkozásokon is. A játékok párban játszhatóak. A közös játék lehetőséget ad a társas élmények szerzésére, a beszélgetésre, a szociális készségek fejlesztésére. Mindezek mellett a versengés motiválja a gyermekeket, ezáltal szívesebben gyakorolják az olvasást.

A játékok a fokozatosság elve szerint haladnak a hangoktól, a szavakon át a szövegig. Az első játék a hangok megkülönböztetését auditív (hallás) útján fejleszti. A 2.3. 4. játék már egyre nehezedő szavakat gyakoroltatja játékos formában. Az 5. játék, pedig egy rövid szöveg elolvasását követően játékos formában kell válaszolni a szöveghez tartozó kérdésekre.

Nagy hangsúlyt fektetve a fonológiai tudatosság, a figyelem, a hallási differenciálás, az analízis-szintézis, a szókincsbővítés és a szövegértés fejlesztésére. A játékok minden olyan képességek fejlesztésére alkalmasak ,amely az olvasás elsajátításához szükségesek.

Fontos, hogy ha a gyermek olvasásban téveszti a „ gy-ny-ty”, akkor kezdjük először a fejlesztést külön-külön a hangok fejlesztésével.

A játék kiválóan alkalmas diszlexiásoknak, olvasási nehézséggel küzdőknek vagy azoknak, akik most ismerkednek az olvasás tanulással.

A fejlesztő játékcsomag 5 darab A/4-es játéklapot tartalmaz, külön mappában vannak elhelyezve:

  1. Játék a hangokkal
  2. Játék a 3-4 betűs szavakkal
  3. Játék az 5-6 betűs szavakkal
  4. Játék a hosszú szavakkal
  5. Játék a szöveggel

A játékról készült videót itt tudod megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=n70rueq-MQk

Vélemények a termékről

Nincs megjeleníthető értékelés